latinica  ћирилица
27/09/2023 |  19:42 | Аутор: Агенције

Аврамовић: Много је теже одбранити, него освојити трофеј АБА лиге

Кошаркаш Партизана Алекса Аврамовић изјавио је на "Мedia Day"-у Евролиге, да ће "црно-бијели" имати тежак задатак да ове сезоне одбране трофеј регионалног шампиона.
Алекса Аврамовић и Тадас Седеркскис (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
Алекса Аврамовић и Тадас Седеркскис (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

- Мотива увијек има, енергије такође. Послије успјеха на Свјетском првенству мало је дошло до емотивног пражњења, али кажем, главом сам већ ушао у нову сезону и већ се спремам да радим оно што се од мене очекује и да помогнем својој екипи да испуни своје циљеве -  истакао је Аврамовић.

Додаје да је Партизан прошле сезоне направио инстант резултат у Евролиги.

- Били смо шести, играли са шампионом Евролиге пет утакмица. Знамо како смо изгубили, знамо шта се све дешавало и суспензије и повреде. АБА лигу смо освојили. Остоје да се нападне опет трофеј ове сезоне јер знамо да оно доноси сигурно мјесто у Евролиги, али кажем, биће свакако тежа сезона него претходна јер је много теже одбранити него освојити - констатовао је Аврамовић.

Осврнуо се и на игру коју су до сада пружили нови играчи Партизана.

- То су све нови карактери, за њих је тренер нов и систем је другачији. Ми смо ту који смо трећу годину овдје заједно. Ту смо да им помогнемо да се што прије адаптирају на нову средину, на тренера, на нове задатке и на њихову улогу у свему овоме - изјавио је Аврамовић.

Додао је да је феноменална ствар што је Партизан до сада продао 12.000 сезонских улазница.

- Знамо колики је Партизан бренд у Европи, људи из свијета долазе да гледају Партизан и лијепа се атмосфера прави. Права је спортска прича у питању и једва чекамо да играмо у препуној Арени - закључио је репрезентативац Србије.