latinica  ћирилица
21/09/2023 |  17:09 ⇒ 17:10 | Аутор: СРНА

Хрватски специјалци спријечили улазак миграната, па пријавили пуцњаву

Припадници хрватске полиције чули су пуцње са територије БиХ након што су спријечили групу миграната да уђу у земљу, али том приликом нико није повријеђен, саопштено је из карловачке Полицијске управе.
Ротација - Фото: илустрација
РотацијаФото: илустрација

Пуцњи су се чули јуче око 15.40 часова на подручју општине Раковица у мјесту Корански Луг, наводе из карловачке полиције.

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић рекао је да је у току истрага у вези са пуцњавом и да је најважније да нико није повријеђен или рањен.

Он је навео да полицијске агенције у БиХ нису биле од помоћи, јер су, како каже, тврдиле да ништа не знају нити су ишта чуле и видјеле.

- Да је њихова активност израженија, било би лакше. Било би мање посла за обје државе - рекао је Божиновић.

Када је ријеч о заштити границе, Божиноивћ је указао да је притисак миграната који незаконито желе да уђу у Хрватску појачан посљедњих неколико седмица.

- Нема дана да хрватска полиција није ангажована у заштити границе. У овом конкретном случају, спријечено је при преласку границе око 30 миграната. Примјећујемо нервозу у тим ситуацијама и могуће да је неко од миграната запуцао према полицији - рекао је Божиновић.