latinica  ћирилица
21/09/2023 |  16:11 ⇒ 16:16 | Аутор: СРНА

Наредба о спровођењу истраге против посланика СДА Салка Зилџића

Више јавно тужилаштво у Ужицу донијело је наредбу о спровођењу истраге против Салка Зилџића због постојања основа сумње да је починио кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, речено је у овом тужилаштву.
Више јавно тужилаштво у Ужицу - Фото: РТРС
Више јавно тужилаштво у УжицуФото: РТРС

Из Тужилаштва је наведено да су службена лица граничног прелаза Бајина Башта, приликом прегледа аутомобила у којем је затечен Зилџић, пронашла пиштољ са два оквира и муницијом.

Зилџићу је одређен притвор рјешењем судије за претходни поступак Вишег суда у Ужицу у трајању 30 дана, а по приједлогу Вишег јавног тужилаштва у Ужицу.

Он је саслушан у својству осумњиченог у Полицијској станици Бајина Башта, гдје је изнио одбрану, наведено је у одговору за Срну из Вишег јавног тужилаштва Ужице.

Посланик СДА у Представничком дому Парламента Федерације БиХ Салко Зилџић ухапшен је на граничном прелазу између БиХ и Србије у Бајиној Башти.

Зилџић је бивши предсједник Асоцијације младих СДА, а сада обавља функцију предсједника Главног одбора СДА Тузла.

Према писању београдских медија, он је ухапшен приликом посјете блиском пријатељу Дамиру Мехићу Бибију, који је недавно ухапшен на београдском аеродрому због фалсификовања докумената, а из БиХ је побјегао због издржавања затворске казне од 17 и по година.