latinica  ћирилица
21/09/2023 |  11:00 | Аутор: СРНА

Вулић: Шмит све више губи компас, Српској и српском народу не може просипати силу

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да хистерични Кристијан Шмит све више губи компас свјестан да без резолуције Савјета безбједности није, не може и неће бити то за шта се лажно представља /високи представник у БиХ/, те наставља свакодневно да провоцира, понижава и угњетава српски народ и Републику Српску.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Осим што покушава нас живе да малтретира, јуче у Поточарима је ударио и на наше погинуле, убијене, силоване, искасапљене претке. Озлојађени и хистерични лик из Њемачке поново убија. За њега нема српских жртава, нема српске сузе ни црне мараме. Ко је побио и протјерао српски народ са својих огњишта? Да нису сами себе убијали и сами од себе бјежали са завежљајима из својих домова - рекла је Вулићева за Срну.

Она је навела да јучерашња Шмитова прича из Поточара и његово наметање закона о Меморијалном центру које, како је рекла, не може ни да цитира јасно показује о каквом лику је ријеч и какве идеје његује.

- О прављењу регистра ратних злочинаца прича један од тадашњих замјеника савезног министра одбране Њемачке Кристијан Шмит чија је мисија била да рехабилитује нацисту авијатичара Варнера Молдерса који је учествовао у ратним злочинима током Другог свјетског рата. Адолф Хитлер је највиша одликовања додијелио управо том злочинцу за његову 'ревносну службу' од чијих авионских бомби је погинуло на хиљаде невиних људи - подсјетила је Вулићева.

Она је додала да лик Шмит наставља традицију двоструких аршина појединих трећеразредних странаца који су умислили да су неко и нешто када дођу у БиХ и да могу просипати силу, пријетити и угњетавати локалне легитимно изабране политичаре и домаће становништво да би они у својим очима испали велики.

- Да, све је то могуће, можда, тамо негдје и некоме, али у Републици Српској и међу српским народом никада, јер ми нисмо мајмуни, како нас је назвао тај вајни 'дипломата', како сам себе представља. Никада, али никада нећемо дозволити да нас било ко више угњетава. Република Српска и српски народ имају своје достојанство и границу. Граница постоји у свему! - поручила је Вулићева.