latinica  ћирилица
19/09/2023 |  11:48 | Аутор: Б92

Човић: Ово је најбољи тим који Звезда има од када сам у клубу

Предсједник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић био је гост Јутарњег програма на Првој ТВ.
Небојша Човић - Фото: РТС
Небојша ЧовићФото: РТС

Како је протекао припремни период, да ли се очекују још нека појачања или је тим оформљен?

Како коментарише изјаве селектора Пешића да је за добробит домаће кошарке потребна јака национална лига уз излазак српских клубова из регионалног такмичења?

Да ли је могуће направити квалитетан домаћи кошаркашки шампионат и хоће ли тиме ова сезона бити посљедња у којој ће српски клубови играти АБА лигу?

Колико је реално да наши тимови заиста постану трајни учесници Евролиге, све су то биле теме на које је говорио Човић.

На турниру у Минхену Црвена звезда се окушала у дуелима с евролигашима. Побједа над Албом и тјесан пораз од Бајерна, јесте ли задовољни припремним периодом?

- Добро протиче, иде све по плану, кратак је временски период. то су нова правила, не од ове године, везана за ограничење од 35 дана. То су кратке припреме, све је то другачије. Екипа се јуче вратила из Њемачке, крајем недјеље се иде на Кипар. Идемо све по реду. Све иде нормално, мало има повреда. Ситна повреда Теодосића, Ханга проблем са мишићем, Нејпир такође, за сада ништа страшно - рекао је Човић.

Изјавили сте да је прелазни рок начелно готов, да ли то значи да дефинитивно неће бити више појачања?

- Имамо тренутно 16 играча и мислим да је то - то. То не зависи од нас, већ од стручног штаба и Душка Ивановића како буде анализирао тим. Требало би да је то - то - рекао је први човјек Звезде.

Остаје ли најављена амбиција да се освоје сва четири пехара у предстојећој сезони - Евролига, АБА лига, КЛС и Куп Радивоја Кораћа?

- Наши циљ је освајање АБА лиге, Купа, домаће лиге, Ф4 Евролиге и освајање ЕЛ. Видјећемо колико ћемо то успјети. Ово је најбољи тим који Звезда има од када сам ја у клубу - рекао је Човић.