latinica  ћирилица
19/09/2023 |  07:50 ⇒ 07:59 | Аутор: sputniknews.com

Надал открио зашто није честитао Ђоковићу титулу: Боље је када је цијени

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, готово да никада није заборавио да честита својим великим ривалима Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу на титулама, али чини се да Швајцарац и Шпанац ипак заборављају да честитају њему. Надал је у емисији "Мовистар" открио и прави разлог зашто српском асу није честитао трофеј на Ју-Ес Опену.
Ђоковић и Надал (Фото: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA) -
Ђоковић и Надал (Фото: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA)

Од момента када је Ђоковић освојио четврти Ју-Ес Опен, односно 24. Гренд слем прошло је довољно времена да се сумирају све честитке, међутим једна још увијек није стигла на адресу првог тенисера свијета.

Надал је ове године честитао Новаку на освојеном Ролан Гаросу одмах по заврешку турнира, али се није огласио послије Ју-Ес Опена, за шта је открио разлог.

- Истина је да још нисам послао никакву поруку Ђоковићу из чистог незнања. Када освојиш нешто тако важно, из искуства знам да је боље одвојити вријеме да цијениш ту поруку. Послаћу је, али нисам још то урадио - рекао је Надал.

Прослављени "Бик са Мајорке" открио је и да нема пуно пријатеља међу тенисерима, али да се повремено чује са Роџером Федерером.

- Наравно, слао сам поруке Карлосу Алкарасу када је побиједио или када је требало да побиједи. Остали… на "туру" немам много пријатеља, ја сам из друге генерације. Разговарам са Федерером с времена на вријеме - рекао је Надал.

У истом интервјуу Шпанац је истакао да планира да се врати сљедеће године на терен, али да не очекује да ће бити у стању да осваја Гренд слемове.