latinica  ћирилица
29/08/2023 |  18:51 ⇒ 20:39 | Аутор: РТРС

Изградња Ски-центра Игришта одвија се планираном динамиком; Огроман потенцијал за развој Српске (ВИДЕО)

Изградња Ски-центра Игришта код Власенице одвија се планираном динамиком и скијалиште ће бити отоворено у новембру. За овај пројекат Влада Српске је издвојила 56 милиона марака. Овај ски-центар ће због огромног потенцијала бити окосница развоја за Власеницу, регију и цијелу Републику Српску.
Игришта - Фото: РТРС
ИгриштаФото: РТРС

На 546 хектара пуном паром гради се модерно скијалиште. Траса водовода за потребе скијалишта је у завршној фази. Након полагања цијеви, пут ће бити асфалтиран што посебно значи мјештанима.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић рекао је да се ради према свјетским стандардима.

Монтажа жичаре шестосједа, капацитета 2.400 скијаша на сат и дужине 854 метра је при крају. Завршене су и двије стазе, а у завршној фази је и изградња вјештачкиог језера за потребе осњежавања.

Шеф одјељења за вјештачко осњеживање Олимпијског центра Јахорина Недељко Беговић навео је да ће скијалиште бити завршено до новембра, када се очекују први скијаши.

Планирана је изградња пратећих садржаја који ће бити на располагању посјетиоцима.

Изградњом овог ски центра отвориће се нова радна мјеста, а бенфите ће осјетити сви грађани Власенице. Овог пројекта не би било без помоћи Владе и предсједника Републике Српске који су одмах препознали његов дугорочни значај.