latinica  ћирилица
14/06/2023 |  18:14 ⇒ 19:49 | Аутор: РТС

Бркић: Ухапшени били под пуном ратном опремом (ВИДЕО)

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Жељко Бркић рекао је на ванредној конференцији за медије да су тројица косовских специјалаца ухапшени на више од једног километра у дубини територије централне Србије.
Хапшење косовских специјалаца (Фото: TANJUG/STR/ bs) -
Хапшење косовских специјалаца (Фото: TANJUG/STR/ bs)

- Дана 14. 6. у 12.38 у административном појасу према Аутономној покрајини Косово и Метохија, далеко у дубини централне Србије, припадници МУП-а, антитерористичке групе посебне јединице полиције лоцирали и ухапсили су три припадника такозване косовске полиције - рекао је Бркић.

Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg)

Сва тројица ухапшених, додаје, били су у пуној ратној опреми, наоружани са три аутоматске пушке, муницијом, џи-пи-ес уређајима, мапама и другом опремом.

Указао је да су та тројица припадника косовске полиције службеним возилом марке "дачија дастер" дошли до алтернативног прелаза Тресава–Батњик, оставили возило и наставили пјешке путним правцем Орахово–Гњилица где су лоцирани у ухапшени.

- Мјесто хапшења се налази у рејону села Гњилица, општина Рашка, на више од једног километра у дубини територије централне Србије -  истиче Бркић.

- Република Србија је озбиљна држава и припадници МУП-а ни у једном тренутку нису прелазили, нису били близу административне линије, те самим тим нису прекршили Резолуцију 1244, као ни Војно-технички споразум, нити су предузели ниједан противправни акт приликом поступања према ухапшеним лицима - наглашава Бркић.

Навео је и да ће полиција у сарадњи са надлежним Тужилаштвом наставити даљи рад.

Петковић: Истрага ће утврдити какав је био план ухапшених Албанаца

Истрага ће утврдити какав је био план што су тројица припадника Косовске полиције била у центрачној Србији. Спречени су да изврше опасно кривично дијело, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић на ванредној конференцији за новинаре.

- Спријечени су да изврше опасно кривично дјело - поручио је Петковић.

Петковић је нагласио да иза овога чина стоји званична политика приврмених косовских институција.

Подсјећамо, припадници Министарства унутрашњих послова, Антитерористичке групе посебне јединице полиције, лоцирали су данас и ухапсили три припадника тзв. косовске полиције Р. З, Б.С. и М.Ш. у административном појасу према Косову и Метохији, далеко у дубини територије централне Србије, саопштио је данас МУП Србије.