latinica  ћирилица
14/06/2023 |  15:11 ⇒ 18:19 | Аутор: sputniknews.com

МУП потврдио хапшење наоружаних косовских специјалаца на територији централне Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Припадници Министарства унутрашњих послова, Антитерористичке групе посебне јединице полиције, лоцирали су данас и ухапсили три припадника тзв. косовске полиције Р. З, Б.С. и М.Ш. у административном појасу према Косову и Метохији, далеко у дубини територије централне Србије, саопштио је данас МУП Србије.
Хапшење косовских специјалаца (Фото: TANJUG/STR/ bs) -
Хапшење косовских специјалаца (Фото: TANJUG/STR/ bs)

Сва тројица ухапшених били су наоружани аутоматским оружјем и у пуној ратној опреми са Џи-Пи-Ес уређајима, мапама и другом опремом.

Фото: TANJUG/STR/ bs

Како се наводи, брзом и ефикасном акцијом српске полиције, успјешно је спријечен покушај тзв. Косовске полиције да упадом на територију централне Србије изврше акцију која по свим параметрима представља терористички акт у циљу додатне дестабилизације и ескалације сукоба уперен против Републике Србије.

Полиција ће у сарадњи са надлежним тужилаштвом наставити даљи рад, наводи се у саопштењу.

Фото: TANJUG/STR/ bs

Медији су јавили да је о тој акцији хитно обавијештен предсједник Александар Вучић, који је био у руској амбасади, гдје је присуствовао пријему поводом обиљежавања Дана Русије и по добијању информације се запутио у зграду Предсједништва.

Подсјећамо, специјалне јединице Полиције Србије данас су на територији централне Србије ухапсиле тројицу наоружаних специјалаца таковзане косовске полиције