latinica  ћирилица
11/04/2023 |  10:09 ⇒ 14:12 | Аутор: РТРС

Бањалука ишчекује тениски спектакл; Сутра свечано отварање на РТРС од 19 часова

Бањалука ишчекује тениски спектакл - Српска опен. Свечано отварање тениског комплекса одржаће се сутра у 19.00 часова уз директан пренос на нашој телевизији.
Српска опен - терени - Фото: РТРС
Српска опен - терениФото: РТРС

РТРС ће преносити и мечеве са Тениског турнира Српска опен који се игра од 16. до 23. априла.

Директор тениског турнира Српска опен Ђорђе Ђоковић казао је да је Бањалука прави избор локације за овај спортски спектакл на ком ће се окупити како свјетска, тако и домаћа тениска елита.

- У завршној смо фази припрема пред отварање турнира. Било је врло тешко овако нешто организовати за само пет мјесеци, али смо успјели уз велику помоћ града Бањалуке и Републике Српске - истакао је Ђоковић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је истакао да ће одржавање турнира Српска опен показати право лице овог града и Републике Српске и потврдити гостољубивост по којој смо препознатљиви.

- Овај тениски комплекс је најбољи показатељ да можемо, што није лако. Прије три мјесеца овдје је било шипражје са неким продуженим паркингом, а сада је ту уређен трг на којем ће се одржавати разни догађаји - рекао је он.

Додик је поручио да нема успјеха без јаког вођства.

- Све велике нације су успјешне зато што имају јако вођство, а нашој малој нацији је још више потребно да има јако и чврсто вођство, спремно да доноси одлуке у најбољем интересу за њу - рекао је предсједник Републике Српске.

Пет дана преостало је до почетка тениског спектакла у Бањалуци. Многи љубитељи бијелог спорта са нестрпљењем чекају крај недјеље – вријеме када ће се одиграти први мечеви на бањалучкој шљаци, на турниру Српска опен.

Организовање тениског спектакла једног од највећих спортских догађаја који је Бањалука икада имала, биће важна промоција овог града јер ће за њега чути цијели свијет, истичу у Градској управи.

Кажу да је то идеална прилика да се покажу културна и туристичка богатства Бањалуке, али и цијеле Републике Српске.

Смјештајни капацитети, како у Бањалуци, тако и у осталим градовима и општинама у Републици Српској биће попуњенији него икада, јер је ово много шира прича од оне на локалном нивоу.

Из Градске управе истичу да ће овакав спектакл дугорочно донијети корист свима, те подсјећају да је спортска дворана "Борик" изграђена прије 50 година и да бањалучки спортски клубови немају довољно простора за тренирање и организовање спортских манифестација.

- Тениски комплекс је и вишенамјенски објекат који има простор за борилачке спортове, гимнастику, фитнес, а када буде изграђен и кров биће ријешени многи дугогодишњи проблеми спортских организација - наводе из Градске управе.

Бањалука ће од 16. до 23. априла бити домаћин тениског турнира Српска опен на којем ће љубитељи тениса имати прилику да виде најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића, као и друге тениске звијезде.

Осим Ђоковића, у Бањалуци ће играти Андреј Рубљов, Станислас Вавринка, Борна Ћорић, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Ласло Ђере, Филип Крајиновић.