latinica  ћирилица
11/04/2023 |  07:00 ⇒ 09:11 | Аутор: Агенције

Србин рањен из ватреног оружја на сјеверу КиМ; Његово стање стабилно (ВИДЕО)

Србин М.Ј. из Звечана рањен је синоћ хицима из ватреног оружја код Бистричког моста на путу Лепосавић-Косовска Митровица, потврдио је директор болнице у Митровици Златан Елек.
Србин рањен из ватреног оружја на сјеверу Косова и Метохије (Фото: kosovo-online.com/) -
Србин рањен из ватреног оружја на сјеверу Косова и Метохије (Фото: kosovo-online.com/)

Оперисан је, заустављено му је крварање и пребачен је на одjељење интензивне његе са, за сада, стабилним параметрима.

Елек је навео да је М. Ј. у свесном стању и да је медицинском особљу, које је га је примило, рекао да су на њега, док је био у возилу у покрету, пуцали припадници специјалне јединице полиције на пункту код Бистричког моста.

- Синоћ по повратку из Лепосавића доле у Бистрици гдје је њихова база, након проласка кроз пункт само сам зачуо пуцањ и бол у рамену. Не могу да будем сто посто сигуран ко је пуцао, али у оној бази сем њихове војске и полиције не вјерујем да има било ког другог. Чуо сам прасак стакла позади и напред искрено и није ми било свеједно уплашио сам се, продужио сам даље, кренуо кући. Стигао сам до мјеста Шарен камен и шта је даље било, гдје су кола, ко ме је довео појма немам - рекао је Јовановић.

Тзв. косовска полиција је саопштила да није била укључена у било који случај пуцњаве и да спроводи интензивну истрагу како би разјаснила случај.