latinica  ћирилица
19/03/2023 |  17:40 ⇒ 17:42 | Аутор: Б92

Медведев: Може ли Алкарас као Новак и Рафа?

Данил Медведев и Карлос Алкарас бориће се за титулу на Мастерсу у Индијан Велсу.
Данил Медведев (Фото: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO) -
Данил Медведев (Фото: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO)

Биће то њихов други окршај до сада, и први од Вимблдона 2021. године.

Од тада, оба тенисера су успјели да остваре сан и постану број један, а посебно плијени успјех Шпанца који је постао најмлађи број један, када је на УС Опену прошле године освојио Гренд слем првенац.

И сада му се пружа прилика да се врати на прво мјесто, уколико освоји титулу у Калифорнији.

Ако успије да освији Индијан Велс, стићи ће Рафаела Надала који је три Мастерс титуле освојио прије 20. рођендана.

Медведев добро зна шта га очекује, а када су га питали да ли је гледао мечеве Алкараса рекао је:

- Да будем искрен, гледао сам више да бих уживао у његовом тенису. Чак и кад кажем уживање, на неки начин сам изненађен. Имамо добре генерације. Зверев, Циципас, Синер, ја такође, па онда Алкарас, који је млађи, Рубљов, сви имамо добре вјештине, неко од нас сервира боље, неко је јачи на мрежи, неко има бољи форхенд или бекхенд. Када је Карлос имао 17, био сам у стилу, "овај момак је јак, али никад не знате, може да удара јако и прави много неизнуђених грешака, да видимо шта може". Онда је за годину дана стигао до мјеста број један. Има мечева када не промашује много, само удара јаче од противника - каже Медведев.

Логично се поставља питање да ли он може да уради што су учинили Ђоковић или Надал током каријере.

- Било је то изненађење, али забавно за гледање, јер се питате, ако је овај момак у форми, шта му можете? Сјећам се Мадрида. Нисам гледао мечеве, али када је на шљаци побиједио Рафу и Новака, то је било сјајно за осамнаестогодишњака. Има сјајне вјештине. Знамо да умије да их користи. Онда иде питање, може ли да освоји десет слемова, пет или 23 и обори рекорд? Видећемо - закључио је Медведев.