latinica  ћирилица
14/03/2023 |  12:10 | Аутор: Агенције

Обрадовић честитао Партизану на побједи у дербију и извинио се Петрушеву

Тренер Партизана Жељко Обрадовић честитао је својој екипи на побједи у вјечитом дербију, а потом критиковао Матијаса Лесора и извинио се Филипу Петрушеву.
Жељко Обрадовић (Фото: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU, илустрација) -
Жељко Обрадовић (Фото: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU, илустрација)

Партизан је одгирао лоше прво полувријеме, али је у наставку направио велики преокрет и савладао Црвену звезду 92:81.

- Друго полувријеме, друга енергија, друга жеља. Најважнији тренутак је био украдена лопта и тројка Мадара на крају треће четвртине. Али такве тројке је давао и Кампацо. Њега смо без потребе фаулирали и слали на линију за слободна бацања. Овај број слободних бацања Лесора показује да је Звезда хтјела да он иде на слободна бацања. Сигурно да је он један од наших јунака јер је имао 15/21. Честитам екипи јер су одиграли неупоредиво паметније у другом полувремену - рекао је Обрадовић.

Тренер црно-бијелих извинио се Филипу Петрушеву због инцидента по завршетку утакмице када га је ударио Матијас Лесор.

- Матијас Лесор је невјероватан човјек, са невјероватном енергијом, који много доноси тиму. То што је урадио на крају утакмице је беспотребно и као тренер желим да се извиним Филипу Петрушеву што га је два пута одгурнуо. Да ли је провокација или није, то није разлог. Навијачи су нас подигли, ово је било феноменално, али било би боље да се неке ријечи нису чуле. Ниједна побједа на свијету није важнија од тога да се понашаш нормално. Ја сам такав - рекао је Обрадовић на конференцији за медије.