latinica  ћирилица
27/02/2023 |  15:15 ⇒ 23:44 | Аутор: Агенције

Завршен састанак Вучића са Борељом, Лајчаком и Куртијем (ФОТО)

У Бриселу је вечерас завршен заједнички састанак предсједника Србије Александра Вучића са европским комесаром за спољну политику Жозепом Борељом, специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем
Састанак у Бриселу (Фото: TANJUG/ MARKO IVAS/bs) -
Састанак у Бриселу (Фото: TANJUG/ MARKO IVAS/bs)

20.16 - Трилатерални састанак трајао је два сата, а претходно су европски представници одржали одвојене састанке са Вучићем и Куртијем.

19.32 - Вучић оцијенио је као тежак данашњи разговор у Бриселу.

- Тежак састанак. Очекивано. Нема предаје - написао је Вучић на Инстаграм налогу.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

18.58 - Вучић захвалио се из Брисела свима који имају повјерење у државно руководство.

      View this post on Instagram

A post shared by Александар Вучић (@avucic)

18.40 - Европски комесар за спољњу политику и безбедност Жозеп Борељ рекао је данас да је у центру пажње данашњег састанка са Вучићем и Куртијем приједлог ЕУ о нормализацији односа Београда и Приштине и изразио наду да ће обје стране имати конструктиван приступ преговорима.

18.05 - Почео састанак Жозепа Бореља, Мирослава Лајчака, Александра Вучића и Аљбина Куртија.

17.17 - У Бриселу завршен састанак Вучића са Борељом и Лајчаком. Према најавама, у 17.15 часова требало би да почне састанак европских представника са Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.
Борељ и Лајчак су се претходно састали са делегацијом Приштине.

16.20 - У сједишту ЕЕАС у Бриселу почео састанак предсједника Вучић са европским комесаром за спољну политику Жозепом Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком.

15.10 - Почео састанак делегације Приштине са европским комесаром за спољну политику Жозепом Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Делегацију Приштине предводе премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти и његов замјеник и главни преговарач Бесник Бисљими.

15.00 - Састанак Вучића и Ескобара

Предсједник Србије Александар Вучић састао се пред дијалог у Бриселу са специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром.

Вучић је допутовао у сједиште ЕУ на позив европског комесара за спољну политику Жозепа Бореља, а након појединачних састанака требало би да се одржи и заједнички Вучића са Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом лајчаком и премијером привремених институција у Приштини Аљбином Куртијем.