latinica  ћирилица
15/02/2023 |  10:33 ⇒ 10:38 | Аутор: СРНА

Грађани Будве спријечили одржавање концерта проукрајинског бенда

Концерт бјелоруског рок бенда Љапис Трубецкој отказан је у Будви након спонтаног окупљања стотина грађана који су изразили незадовољство јер шири русофобне поруке и прикупља новац за украјинску армију.
Будва (Фото: EPA/KOCA SULEJMANOVIC, илустрација) -
Будва (Фото: EPA/KOCA SULEJMANOVIC, илустрација)

Ово је друго отказивање концерта екстремистичке групе које је било планирано за синоћ, а прије неколико дана група је требало да одржи концерт у Дому омладине Београд.

Јучерашњи концерт био је заказан у једној будванској дискотеци, али је усљед великог незадовољства грађана Будве, концерт премјештен у Котор.

Један до грађана Будве који је исказао незадовољство поводом одржавања концерта овог "укро-бјелоруског Томпсона" био је и новинар Игор Дамјановић, који је за Срну изјавио да је наступ овог агресивног бенда који шаље русофобне поруке морао да буде отказан.

- Спонтани револт показале су синоћ и стотине грађане Будве, одлучних да по сваку цијену спријече наступ есктремистичког рок бенда Љапис Трубецкој, на чијим наступима широм свијета се шаљу се русофобне поруке и скупља се помоћ за украјинску армију - рекао је Дамјановић.

Он је истакао да братоубилачки рат Русије и Украјине представља велику трагедију и сигуран је да већина грађана Црне Горе жели да што прије завлада мир и заустави се страдање.