latinica  ћирилица
12/01/2023 |  12:35 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Бициклистички савез Српске преузео руковођење БС БиХ

Бициклистички савез Српске од данас је привремено преузео руковођење Бициклистичког савеза БиХ. На ову одлуку бициклистички радници из Српске су се одлучили јер још увијек није формиран Бициклистички савез Федерације БиХ.
Бициклизам - Фото: РТРС
БициклизамФото: РТРС

Већ 14 година Бициклистички савез БиХ ради супротно ономе што налаже Закон о спорту БиХ, тврде бициклистички радници из Републике Српске.

Како кажу, злоупотребљена је тадашња добра воља челника Бициклистичког савеза Републике Српске да дозволе формирање кровног савеза иако није био основан Бициклистички савез у Федерацији БиХ.

Жеља је била да се бициклизам у БиХ покрене с мртве тачке, али се није могло ни замислити да идентична ситуацја буде и након 14 година.

Одлука Управног одбора Бициклистичког савеза Републике Српске да од данас привремено преузме руковођење кровног савеза БиХ је у складу са Законом, тврди генерални секретар бх. савеза, Горан Гуска.

У Бициклистичком савезу Републике Српске кажу да нису имали избора, да је ова одлука изнуђено рјешење којим су хтјели да заштите бициклизам Републике Српске.

Након новонастале ситуације Бициклистички савез БиХ не престаје са радом, истиче Гуска.

О посљедњим дешавањима упознате су све релевантне домаће и међународне спортске и бициклистичке институције.

У Бициклистичком савезу Републике Српске надају се да ће колеге из Федерације БиХ што прије основати Савез и да ће у будућности на равноправним основама градити бољу будућност бх. бициклизма.