latinica  ћирилица
22/09/2022 |  12:14 | Аутор: Агенције

Павловић: Важно је да Србија побиједи Шведску и Норвешку

Фудбалер Салцбурга Страхиња Павловић изјавио је да очекује побједе у предстојећим мечевима против Шведске и Норвешке у Лиги нација.
Страхиња Павловић (Фото: EPA-EFE/Liselotte Sabroe, илустрација) -
Страхиња Павловић (Фото: EPA-EFE/Liselotte Sabroe, илустрација)

Србија ће у суботу дочекати Шведску у Београду, а три дана касније гостоваће селекцији Норвешке у Ослу у мечевима Четврте групе Дивизије Б Лиге нација.

- Једва смо чекали да се поново окупимо и играмо за репрезентацију. Имамо двије утакмице које су јако битне и добре провјере пред Свјетско првенство у Катару. Циљ нам је да у посљедње двије утакмице освојимо максималних шест бодова и да изборимо пласман у А групу Лиге нација. Наравно, то ће нам значити и због наредног циклуса квалификација за Европско првенство 2024. године - рекао је Павловић.

Мечу између Србије и Шведске моћи ће да присуствују само дјеца основно школског узраста због казне УЕФА.

Подршку фудбалерима даће и бројне школе фудбала из Србије.

- Велика је штета што против Шведске не може да буде пун стадион, али сам сигуран да ће нам дјеца из основних школа и школица фудбала приредити диван испраћај на Свјетско првенство у Катару - рекао је српски фудбалер.

Он је истакао да му много значи повјерење селектора Србије Драгана Стојковића.

- Чак и у периоду када нисам играо пуно у свом клубу, добијао сам позив у А репрезентацију и увијек долазио да пружим све од себе и допринесем позитивном резултату. Био сам најмлађи у екипи све до овог окупљања, сада је тај епитет преузео Стефан Митровић - додао је Павловић.

Утакмица између Србије и Шведске биће одиграна у суботу од 20 часова и 45 минута на стадиону Црвене звезде.