latinica  ћирилица
26/08/2022 |  12:06 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Премијер Српске посјетио туристички комплекс "Зеленгора"; Састао се са привредницима (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Радован Вишковић посјетио је данас туристички комплекс "Зеленгора", који је у изградњи, гдје се састао са привредницима са подручја општине Калиновик.
Вишковић на Зеленгори (фото: Влада Српске) -
Вишковић на Зеленгори (фото: Влада Српске)

Премијер Српске је истакао да ће Влада наставити да подржава све развојне пројекте у овој општини.

Вишковић је рекао да ће Путеви Републике Српске градити пут од Чемерна до Калиновика, што ће представљати најкраћу везу Херцеговине и Сарајева.

Наводећи да је ријеч о регионалном путу, Вишковић је рекао да ће изградња овог пута бити у плану рада предузећа Путеви Српске за сљедећу годину.

Премијер Српске најавио је да ће Електропривреда урадити електрификацију дијела Зеленгоре на којем је планирана изградња туристичког комплекса.

- Изградњом инфраструктуре порашће вриједност плацева у туристичком комплексу - рекао је Вишковић.

Он је напоменуо да је продајом првих 30-ак плацева општина Калиновик, на чијем се подручју налази будући туристички комплекс, приходовала 700.000 КМ и изразио увјерење да ће од продаје нових приход бити значајно већи због обезбијеђене инфраструктуре

Вишковић је претходно разговарао са начелником општине Калиновик Радомирем Сладојем.

Сладоје је најавио да ће почетком септембра бити објављена продаја првих 70 од укупно нових 100 локација у будућем туристичком комплексу на Зеленгори.

Сладоје је након састанка са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем подсјетио да је у претходно продато 35 локација на Зеленгори.

Вишковић на Зеленгори (Фото: РТРС)

Положио је и вијенац на споменик палим борцима Војске Републике Српске у Калиновику.

Вишковић је обиишао и радове на путу на реконтрукцији пута Сарајево - Добро Поље - Калиновик.

Премијер Српске састаће се у Болници "Србија" са директором те установе Небојшом Шешлијом и руководством болнице.

Након састанка предвиђени су презентација апарата за разбијање каменца у бубрегу и уретру који је донирала Влада Републике Српске.

У Административном центру Владе Српске планирано је да Вишковић присуствује презентацији гасификације источног дијела Републике Српске.