latinica  ћирилица
20/07/2022 |  09:04 ⇒ 09:56 | Аутор: РТРС

Тривић: Погрешна порука да послодавци имају новац, а неће да повећају плате (ВИДЕО)

Послодавци Републике Српске бурно су негодовали на наговјештај још једног повећања минималне цијене рада у Републици Српској.
Саша Тривић - Фото: РТРС
Саша ТривићФото: РТРС

Тврде да би, у том случају, и домаћи и инострани власници предузећа у Српској били приморани да смање број радника, неки и затворе привредна друштва.

С друге стране, синдикати тврде да ће се то неминовно дести ако не буду повећане плате радницима погођеним бројним поскупљењима ове године.

Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Саша Трвић рекао је за РТРС да се шаље погрешна порука причом о томе како послодавци имају новац, а неће да повећају плате, а евидентно је да плате у Републици Српској расту.

- Плате се не могу подићи без неког новог новца, до којег се долази ако сте направили нови производ, више произвели новим технологијама или повећали цијене партнерима. Наше компаније које извозе су уговориле цијене за ову годину и свако помјерање им прави проблем. Већ сада су велики трошкови због раста цијене електричне енергије и сировине - навео је Тривић.