latinica  ћирилица
13/07/2022 |  14:11 ⇒ 20:52 | Аутор: РТРС

Бијељинска болница добила савремени ЦТ апарат (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић присуствовали су данас у Болници "Свети врачеви" у Бијељини пуштању у рад новог ЦТ апарата посљедње генерације, који је финансирала Влада Републике Српске.
Милорад Додик и Ален Шеранић у Бијељини - Фото: РТРС
Милорад Додик и Ален Шеранић у БијељиниФото: РТРС

Додик је дочекан аплаузом здравствених радника у Бијељини.

Додик у Бијељини присуствује пуштању у рад савременог ЦТ апарата (Фото: РТРС)

Додик је након пуштања у рад ЦТ апарата рекао да је захвалан медицинским радницима и најавио даљи развој болничког система у Српској и јачање кадрова.

Он је изразио је задовољство због континуираног јачања бијељинске болнице, поручивши да је кадар најзначајни сегмент и да власт Српске ради на подстицању специјализација.

- Мени је драго да сам овдје и да видим напредак. Ово је фалило овој болници и нисам оклијевао да дођем у посјету Бијељини, да на овај начин дамо значај овој донацији - рекао је Додик.

Он је истакао да без кадра ни опрема ништа не значи, те да се ради на подстицању даљих специјализација и усавршавања.

- Видљив је напредак. Није то само опрема и кадровски, него је то читав амбијент и вјерујем да то све радимо и чинимо да би пацијентима била пружена адекватна и најбоља могућа услуга - рекао је Додик.

Милорад Додик и Ален Шеранић у Бијељини (Фото: РТРС)

Шеранић је похвалио рад бијељинске болнице и најавио даља улагања у здравствени сектор.

- Ниједна болница у Српској неће остати запостављена јер ми гледамо на који начин да помогнемо свима, сходно њиховим потребама - рекао је Шеранић.

Директор бијељинске болнице Златко Максимовић захвалио је Влади Републике Српске на огромним улагањима у развој ове здравствене установе која су само у посљедње вријеме износила више од два милиона КМ. 

- Данас смо покренули модеран ЦТ апарат, 128 слајсни са ињектором чија је вриједност већа од 1,7 милиона КМ. У овој набавци добили смо и модеран РТГ апарат портабилни, затим УВЗ апарат, мониторе. Ако додамо да је бијељинска болница недавно добила и санитет, када се све то сабере, то је помоћ већа од два милиона КМ, од донација Владе Републике Српске - истакао је Максимовић.

Претходно су Додик и Шеранић одржали састанак са директором Болнице и сарадницима.