latinica  ћирилица
24/06/2022 |  14:18 ⇒ 15:48 | Аутор: СРНА

Лукић: У БиХ у прошлом рату није почињен геноцид

Професор на Правном факултету у Источном Сарајеву Радомир Лукић рекао је да у БиХ у прошлом рату није почињен геноцид ни над иједним народом, али је било великих и тешко опростивих злочина над свима.
Радомир Лукић - Фото: РТРС
Радомир ЛукићФото: РТРС

Лукић је рекао да, све да је и било геноцида, он се поштује у својој и туђој тишини.

- Од њега се не смије правити пропаганда за политичке покрете - рекао је Лукић данас новинарима у Бањалуци коментаришући чињеницу да Бошњаци покушавају да заобиђу процедуре и конститутивност, припремајући резолуцију о "забрани негирања геноцида у Сребреници" коју покушавају да ставе на дневни ред Генералне скупштине УН.

Према писању медија, група "Босанаца и Херцеговаца" и Американаца поријеклом из БиХ под називом "Радна група за БиХ" затражила је од Генералне скупштине УН да донесе резолуцију којом би било осуђено "негирање геноцида и других ратних злочина у БиХ".

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик обавијестио је Генералну скупштину УН да БиХ не стоји иза иницијативе да УН усвоји резолуцију у којој се, како је наведено, "осуђује геноцид у Сребреници", јер о томе у БиХ не постоји консензус.