latinica  ћирилица
09/06/2022 |  12:22 ⇒ 13:36 | Аутор: РТРС

ЦИК: Уплаћено 12,5 милиона КМ неопходних за одржавање избора

Предсједник Централне изборне комисије БиХ Суад Арнаутовић на данашњој прес-конференцији потврдио је да је уплаћено 12.5 милиона КМ, неопходних за одржавање општих избора.
ЦИК - Фото: РТРС
ЦИКФото: РТРС

Средства су оперативна и од јуче су на рачуну ЦИК-а.

Он је истакао да је најзахтјевнија активност јавне набавке, те да је ЦИК на данашњој сједници покренула све јавне набавке потребне за одржавање избора заказаних за 2. октобар.

- ЦИК је донио и три одлуке о покретању пиновних поступака, јер смо раније одлуке поништили због високих износа понуда које су премашиле и до 100 одсто планиране износе - рекао је Арнаутовић у Сарајеву на конференцији за медије.

Поново је, каже он, донесена одлука о штампању и паковању изборног материјала, о набавци амбалажног материјала и одлука о набавци услуга оглашавања у дневној штампи на српском језику.

Донијета је и одлука о избору најповољнијих понуђача за поступак јавне набавке услуга одржавања серверске инфраструктуре, оперативног система базе података и система за заштиту и похрану података и рачунарске мреже, те техничке подршке апликацији за ревизију финансирања политичких старнака, као и одржавања софтвера за складишну евиденцију и управљање људским ресурсима.

Арнаутовић је јуче потписао и оквирни споразум о набавци услуга штампања и паковања гласачких листића, што ће коштати око 1.634.000 КМ, као и уговор о пријави власништва о складиштењу ваљка за утискивање воденог жига.

Он је рекао да ће за потребе штампања око 14 милион гласачких листића бити набављено око 120 тона папира.