latinica  ћирилица
08/05/2022 |  10:51 ⇒ 13:31 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Дан када је побијеђен фашизам, један од најсвјетлијих датума у историји

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом 9. маја – Дана побједе над фашизмом у Другом свјетском рату, упутила је честитку грађанима Републике Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Дан када је побијеђен фашизам, највеће зло које је човјечанство изњедрило, представља један је од најзначајнијих и најсвјетлијих датума и прилику да  одамо дужну пошту  херојима  који су положили своје животе за стварањe бољег и праведнијег свијета - нагласила је Цвијановић.

 Она је додала да је у борби за слободу и голи опстанак, српски народ, као дио антифашистичке коалиције, поднио огромне жртве које обавезују да његујемо сјећања на нашу славну историју, идеале и вриједности на којима је почивала Народно-ослободилачка борба и Одбрамбено-отаџбински рат.

 - Управо зарад оних који су нас својим дјелима оставили на бољој страни свијета, задатак свих нас је да досљедно заступамо историјску истину о ослободилачким борбама и да тај дух пренесемо младим нараштајима као залог за будућност. Ослоњена на своју традицију и идентитет,  Република Српска с поносом  обиљежава важне историјске датуме и остаје трајно посвећена слободарским идејама и цивилизацијским вриједностима, изградњи мира и стабилности - наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.