latinica  ћирилица
03/02/2022 |  13:25 ⇒ 15:42 | Аутор: РТРС

Кривокапић: Знам да ћу сутра бити смијењен

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић рекао је на конференцији за новинаре да зна да ће сутра бити смијењен јер вицепремијер Дритан Абазовић са ДПС-ом руши Владу.
Здравко Кривокапић (фото: youtube.com / VladaCrneGoreGOVME) -
Здравко Кривокапић (фото: youtube.com / VladaCrneGoreGOVME)

- Све смо урадили да се не врати власт у руке ДПС-а. Спекулисало се да ћу ових дана поднијети остваку на мјесто премијера. Мени не значи ништа један дан више или мање - нагласио је Кривокапић.  

Кривокапић је истакао да су га "посланици изманипулисали" јер му су манипулаторским приступом онемогућили да каже било шта.

- Маске су пале, ко то жели да види. Могао сам разријешење потпредсједника Владе Црне Горе Абазовића покренути и раније, али би онда морао одговорити на питање: Зашто? Ја сам и сада у души универзитетски професор, а у политику сам ушао због Закона о слободи вјероисповјести. Испунио сам аманет који сам дао човјеку и о повећању плата у Црној Гори - истакао је Кривокапић. 

Он је подвукао да је свјестан чињенице да грађани осјећају да је правда спора.

- Покушали су да нас убједе да смо највећи увозници банана у Европи, да сваки грађанин Црне Горе мјесечно поједе 24 килограма банана. То је по оној народној "Подли пазар свршише у мраку". Тако је и у Црној Гори - рекао је Кривокапић.

Навео је да су Абазовић, министар Сергеј Секуловић и шеф полиције Зоран Брђанин жељели су да спријече устоличење митрополита Јоаникија на Цетињу.

У Скупштини данас није усвојен дневни ред на којем је био приједлог премијера за смјену потпредсједника Владе Дритана Абазовића.