latinica  ћирилица
30/12/2021 |  13:36 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Скупштинска већина у Бијељини повећала аграрни буџет

Скупштинска већина у Бијељини повећала је аграрни буџет у наредној години за 200.000 и износиће 1,7 милиона марака.
Пољопривреда - Фото: РТРС
ПољопривредаФото: РТРС

- То је само дио активности које проводимо у Бијељини на унапређењу пољопривре у Семберији - истакли су у Савјету за пољопривреду градског СНСД-а.

Влада Српске је у овој години обезбиједила 75 милиона марака за подстицаје у пољопривреди и 13,2 милиона кроз Kомпензациони фонд.

- То је укупно 88,2 милиона KМ што је у 2021 усмјерено за подстицаје у пољопривреди. То је била сјајна идеја српског члана предсједништва БиХ , предсједнице Цвијановић и премијера Вишковића да се оснује тај Kомпензациони фонд због проблема са пандемијом - рекао је посланик СНСД у НСРС и члан Савјета за пољопривреду Драган Кнежевић.

Семберији је као житници од поменутих средстава ресорног министарства припало 22%, док је од буџета Kомпензационог фонда половина стигла у Биејљину, што довољно говори о бризи Владе за овај дио Српске, истичу у Савјету.

- Семберија као житница Српске и БиХ заслужује посебно мјесто и ове мјере су заиста значајне и охрабрујуће - рекао је члан Савјета за пољопривреду СНСД Бијељина Светозар Михајловић.

Скупштинска већина у Бијељини предвођена СНСД-ом, изгласала је повећање буџета за пољопривреду у наредној години.

- У износу од 200.000 KМ тако да је буџет за пољопривреду у наредној години повећан на 1,7 милиона марака - изјавио је предсједник Савјета за пољопривреду СНСД Бијељина Стеван Тривковић.

Kомпензациони фонд ће и у наредној години бити на располагању пољопривредним поизвођачима истакнуто је на пресс конференцији, с тим да су обезбијеђена додатна средства од 4 милиона марака за пољопривредну механизацију.