latinica  ћирилица
05/09/2021 |  12:14 ⇒ 13:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђукановић о устоличењу митрополита Јоаникија

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић оцијенио је се на Цетињу данас догодила, како је навео, "насилна интронизација митрополита" црногорско-приморског и непримјерена употреба силе "против мирно окупљених грађана".
Мило Ђукановић - Фото: Screenshot/YouTube
Мило ЂукановићФото: Screenshot/YouTube

- Данас смо на Цетињу свједочили великој срамоти СПЦ и владе Црне Горе, срамоти незапамћеној у дугој историји црногорске државе, и једнако тако у историји укупног православља. Бруталном злоупотребом државних ресурса, прије свега војске и полиције, и потпуно непримјереном употребом силе против мирно окупљених грађана у црногорској престоници - навео је Ђукановић у саопштењу достављеном медијима.

Он је додао да је "Влада Црне Горе обезбиједила насилну интронизацију митрополита Јоаникија, противно вољи огромне већине грађана Цетиња и значајној броја грађана Црне Горе."

- Само човјек без достојанства би себи дозволио да на такав начин хеликоптерским десантом на црногорску престоницу и под заштитом панцирских ћебади буде уведен у Цетињски манастир, и да на тај начин осрамоти трон Св. Петра Цетињског - додао је, између осталог, Ђукановић.