latinica  ћирилица
22/08/2021 |  17:12 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Пожар у бањалучком насељу Лазарево стављен под контролу (ФОТО/ВИДЕО)

Пожар у бањалучком насељу Лазарево је под контролом.
Лазарево: Пожар под контролом - Фото: РТРС
Лазарево: Пожар под контроломФото: РТРС

Ватрену стихију, која је угрожавала куће, стамбену зграду и бензинску пумпу, уз бројне ватрогасце гасио је и хеликоптер Хеликоптерског сервиса Српске који је избацио више од 20 тона воде.

Бањалука: Лазарево - пожар под контролом (Фото: РТРС)

У пожару није било повријеђених.  Изгорјела је депонија секундарних сировина.

Густи црни дим који се у послијеподневним часовома надвио над дијелом Бањалуке, узнемирио је грађане и блокирао дио насеља Лазарево. Разлог - велики пожар на депонији папира и пластике.

Пожар је избио нешто прије 15.00 часова, изузетно јак вјетар отежавао је ситуацију ватрогасцима на терену, а ситуацију је додатно компликовала и чињеница да су уз пожариште и стамбени објекти.

Због тога су грађани, уз чије домове је горјело, помагали ватрогасцима из својих дворишта.

Бројни налети хеликоптера помогли су ватрогасцима на земљи, који су страховали од могућег ширења стихије и на оближњу бензиску пумпу и стамбену зграду.

- Ови околни објекти сви, колико сам ја успио да сагледам ситуацију, сви су одбрањени, има једна напуштена кућа ту која је горјела, али је угашена и она. Не пријети ни једном околном објекту. Овај материјал је јако незгодан из разлога што је сложен папир па смо довезли механизацију да разгрћемо - истакао је командир Ватрогасне бригаде Бањалука Мирослав Малинић.

Осим на депонији и возилима уз њу, већа материјална штета није забиљежена.

Није било ни људских жртава, а захваљујући ватрогасцима и херојима на терену, од ватрене стихије спасено је и куче. Усљед задобијених опекотина, захваљујући мјештанима, одвезен је на ветеринарски преглед.

На терену је била и полиција.

Лазарево - пожар под контролом  (Фото: РТРС)

И забринути станари бањалучког насеља Лазараво помагали су ватрогасцима и полицији у гашењу пожара.