latinica  ћирилица
28/06/2021 |  14:40 | Аутор: СРНА

Војска Србије идуће године двоструко снажнија

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас у Крагујевцу да ће Војска Србије идуће године добити још наоружања и бити двоструко снажнија него данас.
Војска Србије (Фото:mod.gov.rs) -
Војска Србије (Фото:mod.gov.rs)

- Много тога добијамо идуће године, чиме ће Војска Србије бити двоструко снажнија него данас - рекао је Вучић приликом посјете приказу средстава наоружања и војне опреме из домаће одбрамбене индустрије организованом данас у Спомен-парку "Шумарице" у Крагујевцу.

На до сада највећем тактичко-техничком збору приказано је више од 40 система наоружања и војне опреме из домаћег развоја као што су модернизовани тенк М - 84АС2, самоходни артиљеријски системи "нора", "тамнава" и "шумадија".

Приказани су и роботизоване земаљске платформе и беспилотне летјелице, нова теренска и борбена возила, модернизовани ПВО системи, као и велики број средстава и компонената које производи одбрамбена индустрија Србије, а посјетиоцима је омогућено да из виде изблиза.

Пратећи програм обухвата изложбу наоружања и униформи из Првог свјетског рата, али и практичне приказе борилачких вјештина и дресуре службених паса, док је најмлађим посјетиоцима омогућено да се фотографишу са пилотима и припадницима специјалних јединица и маскирају камуфлажним бојама.

Са предсједником Србије приказ су посјетили и министар одбране Небојша Стефановић и Његово преосвештенство епископ шумадијски Јован.