latinica  ћирилица
25/06/2021 |  16:06 ⇒ 16:08 | Аутор: РТРС

У протекла два мјесеца реадмисијом враћено 69 странаца

У протекла два мјесеца из БиХ је након поступка реадмисије удаљено 69 страних држављана који су илегално боравили на њеној територији, саопштила је Служба за послове са странцима.
Реадмисија странаца (Фото: Служба за послове са странцима) -
Реадмисија странаца (Фото: Служба за послове са странцима)

На основу обавеза које проистичу из одредби Споразума о реадмисији између БиХ и Србије, Служба за послове са странцима је вратила у Србију 22 лица међу којим су држављани Србије, Сомалије, Еритреје, Тога, Палестине, Пакистана, Алжира и Гамбије.

Служба је удаљила у земље поријекла 35 лица која су била под надзором имиграционих центара, од којих су 30 држављани Турске, три држављани Албаније, те два лица грађани самопроглашеног Косова.

У сарадњи Службе за послове са странцима и Међународне организације за миграције, кроз Програм потпомогнутог добровољног повратка и реинтеграције, са територије БиХ удаљено је 11 лица у њихове земље поријекла.

- У склопу овог програма у земље поријекла добровољно се вратило шест Пакистанаца, два држављана Авганистана, те по један држављанин Индије, Ирака, Ирана и Бугарске - наводи се у саопштењу.

Служба за послове са странцима је након проведеног поступка реадмисије извршила и присилно удаљење једног држављана Турске који је илегално боравио на територији БиХ.