latinica  ћирилица
09/06/2021 |  09:07 | Аутор: РТС

Нејмар води Бразил на Мундијал, Аргентина прокоцкала два гола вишка (ВИДЕО)

Фудбалери Бразила побиједили Парагвај на гостовању у шестом колу јужноамеричких квалификација за Свјетско првенство у Катару и наставили доминацију, док је Аргентина испустила два гола предности у Колумбији. У осталим мечевима Венецуела и Уругвај су одиграли без голова (0:0), док је дуел Чилеа и Боливије такође завршен ремијем – 1:1.
Нејмар (Фото: Twitter/CBF_Futebol) -
Нејмар (Фото: Twitter/CBF_Futebol)

Бразил је осигурао прво мјесто на табели побједом над Парагвајцима, резултатом 2:0.

Нејмар је поново предводио "селесао" до тријумфа, шестог из исто толико утакмица, па је Бразил једном ногом већ на Мундијалу у Катару.

Нападач Пари Сен Жермена је у четвртом минуту "отворио" Парагвајце послије једне акције и центаршута са десне стране, док је у финишу Лукас Пакета потврдио тријумф.

Нејмару је ово био пети гол у квалификацијама од укупно 16 колико је дала његова селекција, а укупно 66. у националном дресу, чиме се додатно примакао првопласираном Пелеу на вјечној листи, који има 77.

Екипа селектора Титеа убједљиво води са 18 бодова, чак шест више од другопласиране Аргентине која је одиграла 2:2 у Баранкиљи.

Ништа није ишло ка томе јер је Месијев тим послије само осам минута имао два гола вишка – погађали су Ромеро и Паредес, али се све преокренуло у другом полувремену. Луис Муриел је изједначио са пенала, да би срца "гаучосима" у посљедњим тренуцима сломио Борха.

Колумбија је тек пета са осам бодова, колико имају и Уругвајци, који нису успјели да им побјегну јер су ремизирали без голова са претпосљедњом Венецуелом.

Чиле је такође пропустио да ухвати прикључак због ремија са Боливијом, те сада заузима седму позицију са само шест бодова.