latinica  ћирилица
06/06/2021 |  11:21 ⇒ 11:28 | Аутор: СРНА

Јеринић: Свакодневно имамо намјерно непоштовање закона и блаћење институција

Градоначелник Добоја Борис Јеринић изјавио је Срни да у Републици Српској на сцени свакодневно имамо намјерно непоштовање закона и блаћење институција од једног градоначелника само да би се у недостатку властитих резултата блатила породица водећег политичара и лидера најјаче странке у Српској.
Борис Јеринић - Фото: РТРС
Борис ЈеринићФото: РТРС

- Да бих сачувао дигнитет позиције градоначелника, истичем да је то функција која обавезује на одговорност и једнак приступ свим грађанима. Данима се злоупотребљава медијски простор и покушава манипулисати грађанима. Да ли је једна тенда у процесу легализације, једног угоститељског објекта највећи проблем грађана Бањалуке? Једна тенда се представља као прича од националног значаја што је само доказ да се не бирају средства за остваривање личних амбиција - истакао је Јеринић.

Он је поручио да се политичка "борба" води на сједницама парламента, док се ван ње ради и очекују резултати, а не да се ствара атмосфера правне несигурности у одсуству било каквих конкретних нових пројеката.

- Прави се ријалити од живота чланова породице само зато што припадају политичком противнику, умјесто да се ствара амбијент пословне сигурности јер оваквим потезима се обесхрабрују сви потенцијали инвеститори - рекао је Јеринић.

Он је навео да градоначелник који до јуна није осигурао да се у потпуности покосе зелене површине у Бањалуци, бави се само кампањом за идуће изборе јер жели нову функцију, свјестан да ни овој није дорастао.

- Нису ни за мене све Добојлије гласале, али сам градоначелник свих грађана. Закон је за све исти, за све грађане, за сву дјецу. Градоначелник не може присвојити инспекторе. Градоначелници нису локалним инспекторима старатељи, па да о њима брину. Сви запослени у јединицама локалне самоуправе, дужни су радити по закону, ма колико законски прописи били страни и непознати Драшку Станивуковићу - поручио је Јеринић.