latinica  ћирилица
06/06/2021 |  08:12 ⇒ 12:47 | Аутор: СРНА

Парастос погинулим српским борцима у Церовици

На Гојаковцу и у Церовици код Станара данас ће бити служени парастоси за 109 припадника Војске Републике Српске који су на овом подручју погинули у одбрани вјековних српских огњишта.
Помен страдалима - Фото: ФОНЕТ
Помен страдалимаФото: ФОНЕТ

Предсједник Организације породица погинулих са подручја Станара Мирко Јотић рекао је Срни да ће у 9.30 часова бити служен парастос на Гојаковцу, а након тога и помен код спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске у Церовици.

Јотић је истакао да су Гојаковац и Церовица имали стратешки значај за одбрану овог дијела Српске и да је током одбрамбено-отаџбинског рата животе дало 50 мјештана тог краја.

Према његовим ријечима, на овом подручју погинуло је 50 припадника Војске Републике Српске из Церовице, те 59 њих из 13 општина Српске, док је у одбрани Републике Српске погинуло око 250 бораца са подручја општине Станари.

Јотић је напоменуо да ће парастосу присуствовати представници Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, чланови породица погинулих, представници општине Станари, општинске Борачке организације, те ратни команданти јединица Војске Републике Српске.