latinica  ћирилица
17/05/2021 |  15:53 ⇒ 16:00 | Аутор: РТРС

Митровић: Завршетак моста на ријеци Сави код Градишке у мају 2022. године

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић изјавио је данас у Источном Сарајеву да очекује да ће мост на ријеци Сави код Градишке бити завршен у мају 2022. године.
Војин Митровић -
Војин Митровић

- За мост на Сави код Градишке могу рећи да у августу очекујемо спајање двије обале, односно, завршетак челичне конструкције. Завршетак моста очекује се у мају 2022. године, истакао је Митровић новинарима.

Министар транспорта и комуникација у Савјету министара није био у могућности да каже када ће бити изграђен гранични прелаз и дионица ауто-пута од шест километара од моста према Окучанима.

- Тај дио садржи и гранични прелаз који је у плану да се ради. У наредним данима моћи ћу да кажем више информација јер имам састанак са хрватским министром мора, саобраћаја и инфраструктуре Олегом Бутковићем, управо око тог дијела пута, како би коначно након десетина година и овај ауто-пут заживио - рекао је Митровић.

Он је додао да ће са хрватским министром Бутковићем разговарати и о питању реконструкције моста код Брчког, као и могућности изградње новог моста.