latinica  ћирилица
16/05/2021 |  19:17 ⇒ 23:58 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Захвалност за сарадњу на добробит грађана (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је данас захвалност Србији што показује бригу за Републику Српску, а институцијама Српске што су опредијељене да тијесно сарађују са Србијом и да то буде на добробит грађана и Српске и Србије.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Настојимо да пратимо ту динамику кад је у питању одржавање заједничких сједница двије влада. То нисмо могли радити прошле године, јер је то била година пандемије. Сад су нешто лакши услови - изјавила је Цвијановић новинарима у Приједору, коментаришући за сутра најављену сједницу двије владе у Источном Сарајеву.

Она је истакла да је велики подухват почети изградњу хидроелектране "Бук Бијела" за коју ће сутра у Фочи бити постављен камен темељац, те да је поносна што се то ради управо заједно са Србијом јер је то важан пројекат који ће допринијети енергетској ефикасности и развоју привреде.

- Мислим да је важно да се раде такви пројекти. Нажалост, овај је чекао деценијама уназад, из разних разлога био оспораван. Оно што је важно јесте да Србија и Српска иду заједно напријед, да имао добру сарадњу, евидентну у свим областима. Не постоји област живота у којој не постоји чврста веза између Републике Српске и Србије и гдје се не реализују бројни пројекти - нагласила је Цвијановић.

Она каже да је, осим изградње хидроелектране "Бук Бијела", још много тога што Србију и Српску повезује у комуникацијском смислу - читав низ пројеката од стратешког, попут ауто-пута, па мостова у инфраструктурном и саобраћајном смислу, али је ту и сарадња у областима спорта, науке, образовања, здравства, привреде и пољопривреде.

- Заиста смо упућени једни на друге. Срећна сам што ће сутра двије владе, сједећи поново заједно, иако смо били у неком периоду од годину дана мало одмакнути због ових мјера, дефинисати нове приоритете и заједно радити на реализацији тих приоритета - каже Цвијановић.

Она је подсјетила на то да је један од стратешких планова и изградња аеродрома у Требињу и, како је рекла, много других пројеката.

- То је увијек сјајна прилика да се анализира шта се до сада урадило и да се врло јасно и педантно прецизирају наредни кораци и како да се заједнички остварију - истакла је Цвијановић.