latinica  ћирилица
15/05/2021 |  14:08 ⇒ 20:02 | Аутор: СРНА

До краја маја у НСРС законска рјешења о спречавању рада на црно (ВИДЕО)

Премијер Републике Српске Радован Вишковић најавио је да ће се до краја маја у Народној скупштини Српске наћи законска рјешења која ће у знатној мјери смањити број оних који своје раднике плаћају на црно, односно у ковертама, што је мимо закона јер избјегавају плаћање обавеза.
Република Српска (фото:@Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Република Српска (фото:@Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

Вишковић је рекао да Влада Републике Српске већ има припремљена та законска рјешења.

На питање да прокоментарише најаву здравствених радника о могућим протестима због незадовољства висином плата, Вишковић је рекао да људи морају схватити да се у Републици Српској плате повећавају у складу са могућностима.

- Они су имали редовна примања. Треба да погледају реално како живе остали грађани Српске - каже премијер Српске у Бијељини.

Говорећи о вакцинама против вируса корона, Вишковић је напоменуо да Република Српска на данашњи дан има 213.000 вакцина, од чега је из властитих извора обезбиједила 154.000.

- Преко /механизма/ Ковакс смо изварани у БиХ. Добили смо до данас 15.000, од ЕУ 3.500, из донација 49.000. Више смо добили из донација него од Ковакса и ЕУ - додао је он.

Према његовим ријечима, да Српска није ишла самостално у набавку вакцина, данас би имала вакцине само за 10.000 грађана, па с тим не би могла вакцинисати ни здравствене раднике.

- Нисмо им дозволии да се играју са Републиком Српском кад смо видјели да је Ковакс једна врста преваре, лицемјерство - додао је он.

Вишковић је нагласио да ће у Републику Српску у наредним данима доћи још вакцина против вируса корона и да је Српска сада у процесу масовне имунизације.