latinica  ћирилица
14/05/2021 |  15:42 ⇒ 15:56 | Аутор: СРНА

Пуштени у рад самоуслужни рачунари за преглед пореских евиденција

У Пореској управи Републике Српске у Бањалуци пуштени су у рад рачунари на којима порески обвезници могу сами прегледати своје пореске евиденције, преузети и послати потребне документе или извршити друге радње, кориштењем "Е-услуге" Пореске управе.
У Пореској управи Републике Српске у Бањалуци  почело кориштење "Е-услуге" - Фото: СРНА
У Пореској управи Републике Српске у Бањалуци почело кориштење "Е-услуге"Фото: СРНА

У шалтер-сали у приземљу зграде Пореске управе Српске, као и на првом спрату зграде гдје се налазе просторије Подручне јединице Бањалука, инсталирана су четири рачунара на посебно означеним мјестима, а којима порески обвезници сасвим слободно могу приступити и користити електронске услуге Управе, саопштено је из Пореске управе.

У саопштењу се појашњава да, уколико неком од корисника буде требала било каква помоћ или инструкција, на услузи ће им бити службеници Пореске управе Српске, како би се едуковали о "Е-услугама".

Ова нова могућност за пореске обвезнике реализована је у оквиру пројекта "Јачање пореских администрација у БиХ" којег четири пореске управе у БиХ спроводе са Пореском управом Шведске, која је и финансирала набавку рачунара.

Инсталирању и пуштању у функцију ових рачунара присуствовао је и директор Пореске управе Српске Горан Маричић, који је рекао да је реализација ове услуге пореским обвезницима плод добре сарадње са Пореском управом Шведске, која ће бити настављена и у наредном периоду.

- Пореска управа Српске ће и у наредном периоду наставити са увођењем нових услуга пореским обвезницима, са циљем лакшег, бржег и једноставнијег извршавања њихових пореских обавеза и њихове што боље комуникације са Управом - рекао је Маричић.