latinica  ћирилица
13/05/2021 |  15:03 ⇒ 20:17 | Аутор: СРНА

У петак облачно, током дана могући локални пљускови

У Републици Српској и Федерацији БиХ у петак се очекује претежно облачно и нестабилно вријеме, а у већини крајева могући су повремени локални пљускови.

Ујутру ће бити промјенљиво до претежно облачно, на југу уз кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана промјенљиво и нестабилно, уз смјену периода кише и сунчаних интервала. Послијеподне могући пљускови праћени грмљавином.

Вјетар слаб до умјерене јачине јужног и југозападног смјера. Јутарња температура ваздуха између седам и 12 степени Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха између 16 и 22 степена Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Данас је у БиХ било претежно облачно вријеме са кишом или локалним пљусковима.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница један, Чемерно седам, Иван седло девет, Калиновик, Невесиње, Хан Пијесак и Ливно 10, Гацко, Соколац и Соколац 12, Сарајево 14, Билећа, Рудо, Требиње и Бугојно 15, Мркоњић Град, Сребреница, Фоча, Дрвар и Градачац 16, Вишеград, Добој, Зворник, Шипово, Мостар, Столац и Тузла 17, Нови Град, Рибник, Бихаћ и Зеница 18, Бијељина, Неум и Сански Мост 19 степени Целзијусових.

У Српцу и Приједору је данас у 14.00 часова измјерена температура 20 степени Целзијусових, а Бањалука је била најтоплија са 21 степеном Целзијусових. /