latinica  ћирилица
12/05/2021 |  17:33 ⇒ 17:33 | Аутор: СРНА

Mилинковић: Уз помоћ предсједнице и Владе ускоро капитални пројекти у општини Гацко

Начелник Гацка Огњен Милинковић најавио је данас да ће у тој општини, уз помоћ предсједнице Републике Српске и Владе Српске, ускоро почети реализација капиталних пројеката попут изградње обилазнице, те пројекти канализације, водоснабдијевања и доградње вртића.
Цвијановић са руководством општине Гацко - Фото: РТРС
Цвијановић са руководством општине ГацкоФото: РТРС

Милинковић је, након састанка у Гацку са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић, рекао новинарима да су највећи проблеми у тој локалној заједници водоснабдијевање, канализација и недостатак обилазнице, те да ће убрзо почети реализација ових пројеката.

Према његовим ријечима, општина Гацко одлучила је да, с обзиром на то да је општински буџет у проблему, у неком суженом финансијском обиму иде у капиталне инвестиције.

- Доградња вртића у Гацку је један од приоритета - указао је Милинковић и захвалио Цвијановић што је данас најавила подршку и суфинансирање тог пројекта.

Он је напоменуо да је неопходна доградња двије просторије у вртићу са пратећим садржајима, што ће олакшати боравак дјеце.

Милинковић је нагласио да је са Цвијановић имао конструктиван разговор и да су договорени неки конкретни пројекти у ближој будућности за Гацко, као и да је на састанку размотрена укупна, финансијска и привредна ситуацију у тој херцеговачкој општини.

- У наредном периоду идемо у реализацију неких пројеката, Влада ће свесрдно помоћи, већ смо договорили неке конкретне кораке око будућих инвестиција - рекао је Милинковић.