latinica  ћирилица
01/05/2021 |  13:29 ⇒ 13:29 | Аутор: РТС

Ниш: Аутомобилом на тротоару покосио троје тинејџера

У Даничићевој улици у Нишу троје тинејџера повријеђено је око поноћи када је на њих на тротоару налетио аутомобил, а возач је побјегао.

Седамнаестогодишњи дјечак задобио је прелом костију стопала и након санирања повреде на Клиници за дјечију хирургију и ортопедију УКЦ Ниш, отпуштен је на кућно лијечење на захтјев породице.

Код дјевојке 17 година дијагностикован прелом обје поткољенице и повреда бубрега, због чега је одмах уведена у операциону салу, гдје је хируршки збринута.

Тренутно је витално стабилна и непосредно није животно угрожена, али због тежине повреда, тренутно је незахвално давати било какве прогнозе.

Друга дјевојчица (2006) примљена је са преломом карлице и тренутно је витално стабилна. Повреда је санирана и смјештена је на Клинику.  

Полиција је идентификовала и ухапсила возача С. Д. (1979) из Ниша због постојања основа сумње да је извршио кривична дјела тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној незгоди.

Пo налогу Основног јавног тужилаштва у Нишу С. Д. је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужилаштву.