latinica  ћирилица
30/04/2021 |  17:39 ⇒ 17:40 | Аутор: СРНА

Пронађени дрога, новац и оружје, ухапшен мушкарац

Ухапшен је тридесетогодишњи мушкарац из Грачанице чији су иницијали Е.В, у чијој је кући и викендици пронађено више врста дроге, новац и оружје.

У претресима породичне и викенд куће које у Грачаници користи Е.В. пронађено је око пола килограма дроге, око килограм биљне материје која асоцира на канабис, више од 900 комада таблета екстазија, око 75.000 КМ у разним апоенима, четири пушке, један пушкомитраљез, више од 1.500 метака различитог калибра, три пиштоља, двије дигиталне ваге за прецизно мјерење, као и други предмети који могу послужити као доказ у каснијем поступку.

Одузете материје у наредном периоду биће предмет вјештачења, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона.

Претреси су извршени јуче на основу наредбе Општинског суда Грачаница, у сарадњи са надлежним Кантоналним тужилаштвом, с циљем откривања, доказивања и документовања кривичних дијела из области злоупотребе наркотика и незаконитог посједовања оружја.

Е.В. ће данас уз извјештај бити предат тузланском Кантоналном тужилаштву због сумње да је починио кривична дјела неовлаштена производња и промет дроге и недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Наведене активности су резултат успјешног континуираног рада службеника Управе полиције МУП-а Тузланског кантона, које ће и у наредном периоду бити настављене у борби против свих облика криминала, с циљем очувања и унапређења стања безбједности на подручју Тузланског кантона, наведено је у саопштењу.