latinica  ћирилица
26/04/2021 |  11:40 | Аутор: СРНА

Алумина биљежи добре пословне резултате

Компанија Алумина из Зворника, упркос свим проблемима изазваним пандемијом вируса корона, у првом тромјесечју биљежи добре пословне резултате, па је за очекивање да ће и ова година са пословног становишта бити успјешна, оцијенио је члан Управног одбора ове компаније Данијел Драгичевић.
Алумина - Фото: РТРС
АлуминаФото: РТРС

Драгичевић је рекао да је Управни одбор Алумине донио неколико одлука које ће са технолошког аспекта унаприједити производни процес с циљем да компанија ни у једном тренутку не изостане у пословној и тржишној конкуренцији Европе и свијета.

Он је нагласио да је Управни одбор, разматрајући текуће пословање компаније, одобрио инвестициони уговор за набавку аутоматске паркирнице за фабрички погон фино преципитираних хидрата, чија је вриједност око 800.000 КМ

Истичући да је пословна перспектива компаније заснована на квалитету и проширењу лепезе нових производа, Драгичевић је нагласио да је циљ Алумине да пословном озбиљношћу сачува старе и истовремено проналази нове купце за свој производни програм, саопштено је из Службе Алумине за односе с јавношћу.

- Компанија ниједног тренутка, па ни у отежаним условима пословања због пандемије вируса корона, није себи дозволила да не испоручи уговорене количине производа до крајњег купца - рекао је Драгичевић.

Он је нагласио да Управни одбор и менаџмент "Алумине" имају веома добру сарадњу која се огледа и у успјешним пословним резултатима компаније.

Према његовим ријечима, сарадња се огледа и у томе да Управни одбор усваја пословне и инвестиционе планове које припрема и предлаже менаџмент, што резултира пословним успјехом и већом добити на задовољство Управе, запослених и средине у којој послује ова компанија.

Драгичевић је навео да Управни одбор води посебно рачуна да због неких формалних разлога не успори пословни развој компаније.

- Усвојили смо нову праксу да све тачке дневног реда и неке одлуке које је битно донијети за текуће пословање компаније, у складу са Правилником о раду, електронски усвојимо, а потом их верификујемо на наредном редовном засједању, с циљем да ниједног тренутка не успоримо развојни процес фабрике - рекао је Драгичевић.