latinica  ћирилица
26/04/2021 |  09:51 ⇒ 09:59 | Аутор: СРНА

Београд: ФЕСТ од 7. до 16. маја

У Београду ће од 7. до 16. маја бити одржан Међународни филмски фестивал на којем ће бити приказано седамдесетак остварења, рекао је данас градски секретар за културу Иван Карл.
Београд (фото:studiob.rs) -
Београд (фото:studiob.rs)

Пројекције ће бити организоване у салама Центра Сава, Комбанк дворане, Дома омладине Београда и Синеплекс Галерије Београд, а продаја карата почиње данас у 12.00 часова.

Карл је рекао за РТС да ће свечано отварање бити организовано у Центру Сава, те додао да тренутно због вируса корона није познато ко ће све од гостију бити у Београду.

Он је напоменуо да је слоган овогодишњег ФЕСТ "Повратак у будућност" и указао да би то могло да значи и повратак у биоскопе који су у вријеме пандемије претрпјели огромне губите.

Карл је рекао да због временског ограничења због вируса корона неће бити представа у касним вечерњим терминима, већ ће пројекције бити завршене до 21.00 час.

ФЕСТ се одржава су организацији Центра београдских фестивала, под покровитељством града Београда и уз подршку Министарства културе и информисања Србије.

Биће одржан уз поштовање свих мјера Владе Србије и Кризног штаба за сузбијање вируса корона.