latinica  ћирилица
23/04/2021 |  17:37 ⇒ 17:45 | Аутор: СРНА

Путеви финансирају изградњу моста у насељу Чесма (ВИДЕО)

Вршилац дужности директора "Путева Републике Српске" Давор Кострешевић изјавио је да ће ово предузеће преузети финансијску конструкцију како би у бањалучком насељу Чесма био изграђен нови мост.
Бањалука - Давор Кострешевић - Фото: СРНА
Бањалука - Давор КострешевићФото: СРНА

- Након консултација и усаглашавања које сам данас имао са највишим званичницима Републике Српске, а у складу са јучерашњом посјетом предсједника Србије Александра Вучић и састанком са државним врхом задовољство ми је да кажем да су `Путеви Републике Српске` преузели обавезу финансирања моста који је већ одавно предмет разговора у овом дијелу града - рекао је Кострешевић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да ће Јавно предузеће "Путеви Републике Српске" финансирати извођење грађевинских радова, додајући да ће посебним меморандумом бити усаглашене обавезе између града Бањалука и "Путева".

Кострешевић је рекао да би радови требало да почну након завршетка израде пројектне документације и идејног рјешења, те рјешавања имовинско-правних односа, што је обавеза града.

Он је додао да је према увиду у идејни пројекат ријеч о мосту распона око 150 метара са двије саобраћајне траке ширине по 3,5 метра, са пјешачким стазама и бициклистичким стазама са обје стране.

Кострешевић је рекао да ће мост бити изграђен око 50 метара узводно уз локацију старог моста који је порушен у поплавама 2014. године.

Он је додао да је, на нивоу идејног рјешења, ријеч о инвестицији вриједној од пет милиона КМ па чак до приближно седам милиона КМ, у зависности од рјешавања имовинско-правних односа.

- Мислим да је износ око пет милиона КМ везан за изградњу моста, а око два милиона КМ за рјешавање имовинско-правних односа који су у надлежности града Бањалука - рекао је Кострешевић.

Он је навео да је инвестиција веома комплексна и да се финансијска конструкција састоји из више дјелова.