latinica  ћирилица
23/04/2021 |  11:18 | Аутор: СРНА

Авдаловић: Захвалност Додику и Вучићу

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић захвалио је предсједнику Србије Александру Вучићу и српском члану и предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику што се Невесиње нашло међу четири општине које ће Србија значајно помоћи.
Миленко Авдаловић - Фото: СРНА
Миленко АвдаловићФото: СРНА

- Предсједник Додик јуче је најавио да ће заједно са предсједником Вучићем посјетити Невесиње и на лицу мјеста са руководством наше општине разговарати о пројектима који би пуно значили за Невесиње у привредном смислу - изјавио је Авдаловић Срни.

Он је навео да је Вучић рекао да ће помоћ бити усмјерена на путну инфраструктуру, школске објекте, објекте културе, канализације.

- Наши пројекти које већ имамо у плану се уклапају у то, а неки од њих су реконструкција објекта у центру града у којем је смјештена Музичка школа, Народна библиотека, Градска галерија и биће спомен-соба - рекао је Авдаловић.

Он је додао да ће један од кандидованих пројеката вјероватно бити магистрални пут према Мостару до границе са Федерацијом који је у веома лошем стању.

- Ријеч је о веома фреквентном путу. Тендер за реконструкцију тог пута је пропао прошле године. Ове године чекамо са рјешењем, а сада имамо нову наду да ће ове године бити рехабилитован - рекао је Авдаловић.

Он је напоменуо да су ова два пројекта већ кандидована према Србији, а да ће са својим сарадницима припремити и друге пројекте попут канализације у приградским насељима, реконструкцију школских објеката и улица у градским и приградским насељима итд.

Авдаловић је нагласио да је средствима Владе Србије и Владе Републике Српске реконструисан Дом културе "Небојша Глоговац" у Невесињу.

- Срећан сам као Србин и становник Републике Српске што су двојица предсједника Вучић и Додик први пут у историји омогућили да помоћ из Србије иде систематски и да се ни од кога не крије. Увијек кроз историју помоћ из Србије је долазила некако кријући, додворавајући се Бечу, Берлину, Лондону, Москви. Ако су нам помагали то је било кријући, "испод жита", а Вучић је први предсједник Србије који је имао храбрости и политичке дрскости да то ради јавно, систематски на очиглед цијелог свијета. Мислим да тако и треба да буде и због тога сам му захвалан до неба - поручио је Авдаловић.

Предсједник Србије Александар Вучић јуче је у Бањалуци најавио да ће Србија у вишемилионским износима помоћи инфраструктурне пројекте у четири општине Невесињу, Костајници, Дубици и Дрвару