latinica  ћирилица
23/04/2021 |  08:28 ⇒ 08:28 | Аутор: СРНА

Вучић: Војска Србије била и остаје фактор стабилности

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је Дан Војске министру одбране Небојши Стефановићу, начелнику Генералштаба генералу Милану Мојсиловићу и свим припадницима Војске Србије, за коју је рекао да јесте и да ће бити фактор стабилности и очувања мира.
Вучић са српским војницима (фото: www.instagram.com / buducnostsrbijeav) -
Вучић са српским војницима (фото: www.instagram.com / buducnostsrbijeav)

- Без обзира на тешке услове и околности, наша војска је кроз историју увек била, јесте и биће фактор стабилности, очувања мира и јасно упозорење свима који би се усудили да нападну Србију - навео је Вучић.

Вучић је подсјетио да се највиши војни празник обиљежава у знак сјећања на Таковски устанак и да је овај дан од посебног значаја у српској историји и трајан извор и надахнуће како српском народу, тако и војсци.

Он је нагласио да су припадници Војске Србије у претходној години, усљед пандемије вируса корона уложили много труда, рада и енергије да, поред редовних задатака, заштите своје грађане на све начине, у чему су умногоме успјели на чему им је посебно захвалио и најавио даље улагање у опремање војске, саопштено је из кабинета предсједника Србије.

Вучић је додао и да је увјерен да су на добром путу и да ће сваке наредне године Војска Србије још више јачати и напредовати.