latinica  ћирилица
23/04/2021 |  08:03 ⇒ 08:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Шеф њемачке дипломатије Хајко Мас стигао у Београд

Министар спољних послова Њемачке Хајко Мас борави данас у Београду, гдје ће се састати са највишим српским званичницима. Њемачко министарство спољних послова раније је саопштило да ће Мас са српским саговорницима разговарати између осталог и о процесу дијалога о нормализацији односа између Београда и Приштине.
Хајко Мас   (Фото:bilder.bild.de) -
Хајко Мас (Фото:bilder.bild.de)

Мас ће се састати са премијерком Србије Аном Брнабић, предсједником Србије Александром Вучићем и министром спољних послова Србије Николом Селаковићем.

Њемачки шеф дипломатије долази у посјету Србији након прошлонедјељних извјештаја у регионалним медијима о могућности прекрајања граница држава које су некад биле у саставу бивше Југославије.

На београдском аеродрому министра Маса, који је дошао из Приштине, дочекао је министар спољних послова Србије Никола Селаковић.

Мас је изјавио синоћ у Приштини да би дијалог Косова и Србије требало да се заврши "узајамним признавањем", оцијенивши да морају да постоје компромиси да би се дошло до коначног рјешења.

- Наравно, признавање Косова биће један од елемената рјешења, у супротном неће бити реализовано. Нормално је да у дијалозима треба да постоје и компромиси. Знам да ће због историјских околности то бити тешко, али на крају процеса желим да пронађем рјешења за све - изјавио је Мас након састанка са предсједницом Косова Вјосом Османи.