latinica  ћирилица
22/04/2021 |  08:46 ⇒ 08:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Ново убиство Афроамериканца у САД

Замјеник шерифа у Сјеверној Каролини из ватреног оружја убио је у сриједу Афроамериканца, што је изазвало гнијев локалне заједнице, која је оптужила припаднике законе и тражи моментално приказивање камере са опреме полицајца.

Власти нису дале детаље о пуцњави, али је очевидац рекао да је Ендрју Браун Џуниор погођен док је покушао да побјегне у аутомобилу, као и да су полицајци запуцали ка њему неколико пута, пренијела је агенција АП.

Аутомобил је напустио Брауново двориште и ударио у дрво недуго затим, рекла је Деметрија Вилијамс, која живи у истој улици.

Она је рекла да је истрчала из куће након што је чула пуцњаву и видјела да полицајци у аутомобил испаљују још метака.

"Када су отворили врата, човјек је већ био мртав. Био је преврнут", рекла је Вилијамс, која је покушала реанимацију, али без успеха.

Заменик шерифа из округа Пасквотанг послат је на плаћено одсуство, док траје истрага Унутрашње контроле, рекао је шериф Томи Вутен Други.

Судски документи показују да је Браун имао 42 године и историју оптужница за дрогу и ослобађујућих пресуда за посједовње наркотика.

На десетине људи се окупило на мјесту пуцњаве у Елизабет ситију, мјесту од око 18.000 људи, 274 километара сјевероисточно од главног града Северне Каролине, Ралија, гдје су изразили бијес и стали уз Бранову породицу.