latinica  ћирилица
21/04/2021 |  18:59 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Бошњаци из Фоче поручили: Не осјећамо никакву угроженост (ВИДЕО)

Не осјећамо никакву угроженост - став је становника општине Фоча бошњачке националности, који су истакли на састанку са начелником општине и предсједником Скупштине општине. Демантују извјештавање неких федералних медија и изјаве представника појединих бошњачких партија.
Фоча - Фото: РТРС
ФочаФото: РТРС

Сафет Чорбо који годинама живи у Мјешајима код Фоче, сматра да они који пласирају приче о наводној угрожености Бошњака, то користе у политичке сврхе. Политички представници Бошњака, док су били дио власти у претходном мандату, нису искористили ту позицију да помогну повратницима већ су се, каже, залагали само за личне интересе.

- Што се тиче Бошњака нема никаквих проблема... Једноставно, Бошњаци живе нормално - каже он.

Фуад Шљиво, предсједник МЗ Јелеч, такође каже да Бошњаци у овој општини немају никаквих проблема.

Из Општине поручују да су приче које су се појавиле у федералним медијима неутемељене. Фоча је град у којем су сви грађани, без обзира на националну и вјерску припадност, безбједни.

Предсједник Скупштине општине Срђан Драшковић истиче да нико није угрожен, те да су у питању нестине. Поручује да се у овој општини спремају за нове пројекте и туристичку сезону.

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић каже да ће општинско руководство обићи све мјесне заједнице и помоћи у складу са могућностима.

- Желимо да спријечимо било какав вид политиканства и убирања неких јефтиних политичких поена, Фоча је отворена општина за све њене становнике и нико нема разлога за бригу - поручује Вукадиновић.

Договорено је и да се заједнички ради на уређењу и одржавању путева, бољем снабдијевању електричном енергијом и развојним пројектима, посебно оним који се односе на развој пољопривреде и проналажења тржишта за пласман производа.