latinica  ћирилица
21/04/2021 |  16:40 ⇒ 16:44 | Аутор: СРНА

Сребреница: Уручена биста блаженопочившег патријарха Павла израђена на Космету

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов данас је посјетио Сребреницу и начелнику те општине Младену Грујичићу уручио књигу "Хумано срце Српске" и бисту блаженонопочившег патријарха Павла израђену у Лепосавићу, у знак захвалности за помоћ у акцији изградње Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици.
Грујичић и Арлов - Фото: РТРС
Грујичић и АрловФото: РТРС

Арлов је рекао да су књигу као поклон и признање Одбора за хуманост добили и директор Средњошколског центра /СШЦ/ "Сребреница" Момчило Цвијетиновић, предсједник Савјета ученика у том центру Марија Цвјетиновић и парох сребренички Александар Млађеновић.

Он је захвалио ђацима и професорима у овој васпитно-образовној установи што су подржали хуманитарну акцију Одбора за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју.

- Ове године, захваљући хуманости Српске, завршавамо Дневни центар. Посебно хвала ученицима што тако млади имају патриотизам и осјећај за своје вршњаке и тежак живот на Косову и Метохији - рекао је Арлов.

Арлов је истакао да му је посебно драго што су начелник општине Сребреница, парох, директор СШЦ-а и ђаци изразили велику жељу да идуће године ова локална заједница учествује у великом пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

Грујичић је рекао да ће Сребреница, према својим могућнистима, у наредним данима донацијом помоћи у градњи Дневног центра у Косовској Митровици.

- Поносан сам што је представник Одбора данас у посјети Сребреници - истакао је Грујичић.