latinica  ћирилица
21/04/2021 |  15:36 ⇒ 15:41 | Аутор: Б92

Преминула чланица групе "The Kelly Family"

Још једна тужна вијест потресла је музички свијет - преминула је Барби Кели, чланица популарног ирског бенда "The Kelly Family". Имала је само 45 година, а умрла је свега неколико дана прије свог рођендана.
The Kelly Family (фото: Nils Jorgensen) -
The Kelly Family (фото: Nils Jorgensen)

Информацију о прераном одласку омиљене музичке звијезде објавили су чланови њене породице на званичнојј интернет страници бенда, који је '90-их жарио и палио сценом хитовима као што су "An Angel", "Fell in Love With an Alien" и "Nanana".

- Наша вољена сестра Барби преминула је прије неколико дана након кратке болести. Дубоко смо ожалошћени, бескрајно ће нам недостајати и увијек ћемо је носити у срцу. Захваљујемо свима на саосјећању и молитвама - написали су, али нису навели од чега је Барби боловала.

      View this post on Instagram

A post shared by Kelly Family (@thekellyfamilyofficial)

Њен брат Џими у отвореном писму из 2013. открио је како се Барби дуго борила с озбиљним менталним проблемима који су јој онемогућавали самосталан живот.

- Не може се сама бринути о себи, мора бити под сталним надзором... Живот у средишту јавности није био добар за њу - рекла је својевремено и Барбарина сестра Патриша.

Барби се управо због менталне болести прије 20 година повукла из јавности. Као млада, у породичном бенду "Тхе The Kelly Family"свирала је удараљке и гитару, а повремено се с члановима породице појављивала и на концертима и учествовала у стварању њихових албума.

Ирско-амерички музичари каријеру су започели 1975. године уличним концертима које су одржавали широм Еуропе. Велики пробој на музичкој сцени имали су 1994. године кад су снимили хит албум "Over the Hump", који је браћу и сестре Ејнџела, Падија, Патришу, Маите, Кети, Барби, Џона, Џимија и Џоија претворио у мегазвијезде.